Verjaardagen deze week

31 juli Tessa Reinders (Dames Recreanten 1)    31 juli Rosalie Schuren (Dames Recreanten 1)    Van harte gefelicteerd !

Onze sponsoren

  • Rabobank Roermond Echt
  • Coaches en Scheidsrechters: Ramakers Accountancy
  • Hoofdsponsor: Vurenhof Boerengolf
  • Hoofdsponsor: Op het Broek Uitvaartverzorging
  • Hoofdsponsor: Pizzeria Il Genio Karken
  • Hoofdsponsor: Plus Bronswijk Posterholt

Als gevolg van de verschillende coronamaatregelen heeft het bestuur voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging een on-line bestuursvergadering gehouden op 31 maart j.l.

Online bestuursvergadering 31 maart 2020

Het was een beetje onwennig, maar uiteindelijk is het toch gelukt en de hoop is dat we de volgende bestuursvergadering gewoon weer face to face kunnen doen.

jubilarissen 640x480

Aan het einde van jaarvergdaring werden door Sport en Cultuurraad Posterholt (SCRP) nog een drietal leden verrast met een zilveren legpenning of gouden legpenning voor hun 25-jarig en 40 jarig lidmaatschap en de extra activiteiten die zij voor onze vereniging verricht hebben in de afgelopen jaren.

Allereerst was Rick Jacobs aan de beurt. Daarna Rob Vroegop en tenslotte Rionne Cuypers. 

We feliciteren de jubilarissen van harte en hopen dat ze zich nog lang kunnen en willen inzetten voor de vereniging.

Na een enerverend en spannend kersttoernooi zijn een aantal leden in het zonnetje gezet.


IMG 0022Jeu ten Berge werd gehuldigd omdat hij al 25 jaar als scheidsrechter vol verve en in strak wit tenue de verschillende wedstrijden leidt.


Daarna werden de leden gehuldigd die al 25 jaar lid zijn van onze vereniging.


Wim Bonné heeft in het verleden de jeugd getraind en ging vaker mee op kamp. Daarnaast heeft Wim als scheidsrechter heel veel wedstrijden gefloten. Momenteel is hij de vaste scheidsrechter voor de Dames Recreanten. Om contact te houden fluit hij ook nog soms bij de Heren Recreanten, nadat hij om gezondheidsredenen is moeten stoppen met actief spelen. Wim is altijd een fanatiek speler geweest en gaf altijd aanwijzingen tijdens de wedstrijden. Gelukkig kunnen we ook altijd op Wim rekenen met de potgrond actie.IMG 0053


Miep Bonné is op latere leeftijd met volleybal gestart, waar ze nog steeds heel veel plezier in heeft. Ook zij ging mee op kamp met de jeugd waar ze in de keuken vele balletjes gedraaid heeft. Miep is in principe altijd op de training present tenzij er een echt goede reden zijn dat het niet kan. Ze is verder altijd bereid om uit te helpen, en net als Wim kunnen we altijd op haar rekenen met de potgrond actie.


En “last but not least”, Jack Geraeds; Jack heeft zich altijd een fervent voorvechter van een zelfstandig Voluntas getoond. Jack traint nu bij de Heren Vrijetijd en is zeer fanatiek tijdens de wedstrijden. Met name de wedstrijden tegen Nederweert staan hoog aangeschreven op de schaal van irritatie. Ook Jack is al jaren scheidsrechter en nooit te beroerd om de handen uit de mouwen te steken.

IMG 0047Alle 3 de jubilarissen zijn bovendien verrast met de zilveren legpenning van de Sport en Cultuurraad Posterholt (SCRP). Iets waar Jack, naar het schijnt, al jaren jacht op heeft gemaakt.


Wij feliciteren de jubilarissen van harte en hopen dat ze nog lang lid zullen blijven van onze vereniging.

In de pauze van het Jo van Birgelen kersttoernooi zijn een aantal leden in het zonnetje gezet.

IMG 1602Allereerst werden de teamleden van Meisjes B1 nog een keer gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats in de competie.
Waarna ook een verraste trainer nog een keer werd toegezonden door het team.

Vervolgens ontvingen de vrijwilligers, die aanwezig waren, een kleine attentie als blijk van dank voor hun inzet in het afgelopen jaar. De ander vrijwilligers hebben de attentie op een later tijdstip ontvangen.

Daarna was het de beurt aan Fred van Hal die namens de Sport en Cultuurraad Posterholt (SCRP) nog een tweetal leden kon verrassen met een gouden legpenning voor hun 40-jarig lidmaatschap en de extra activiteiten die zij voor onze vereniging verricht hebben in de afgelopen jaren.

Allereerst was het de beurt aan Tonny Cillekens. Tonny heeft in 1981/1982 aan de wieg gestaan van de kleutergym. Jarenlang was de kleutergym een begrip in Posterholt. Maar helaas is in de afgelopen jaren het aantal deelnemers dermate teruggelopen dat er besloten is om er mee te stoppen. Tonny heeft jarenlang met veel enthousiasme gevolleybald. Zij was spelverdeelster en maakte altijd een speciale beweging met de handen voordat zij de bal speelde. Verder is Tonny nog steeds actief als vaste scheidsrechter bij DR 3. En al vele jaren organiseert zij, in begin met Sjang Janssen, vervolgens alleen en nu met haar zoon Ronald het jaarlijkse kersttoernooi.
Ook met het jaarlijkse uitstapje is zij ook altijd van de partij. Tonny is ook nog heel actief in andere verenigingen in hIMG 1600et dorp.
Zo is ze al net zo lang, zo niet langer, lid van het Posterholts Gemengd Koor en sinds een flink aantal jaren voert ze het secretariaat van het koor. Om de rest van haar energie kwijt te raken is ze ook nog gaan volksdansen.


En daarna was Erik Janssen, die onder valse voorwendselen naar de kantine was gelokt, aan de beurt. Erik is tot en met 2015 voor een heel aantal jaren bestuurslid geweest, belast met vooral de technische zaken binnen de vereniging. Verder heeft hij bijna alle functies binnen de vereniging vervult. Van echte "dames-trainer” tot zijn rol als mediator voor “relationele” problemen binnen de teams. Bij zijn afscheid als bestuurslid is hij tevens benoemd tot erelid van VC Voluntas
Nu hij teruggetreden is, doet hij het wat rustiger aan. Al kan dat niet gezegd worden, als hij weer tussen de gele lijnen staat tijdens een wedstrijd van de Heren Vrije Tijd. Dan staat niets of niemand hem in de weg om die bal te pakken. Ook Erik valt nog regelmatig in als scheidrechter. Maar momenteel moet Erik het noodgedwongen wat rustiger aan doen om te revalideren van een operatie.

Wij feliciteren de jubilarissen van harte en hopen dat ze nog lang lid zullen blijven van onze vereniging.

kaft nieuwsbriefVan Tonny Cillekens hebben we een oude nieuwsbrief uit 2002 kunnen lenen.

Fons Voesten heeft het ingescant zodat het ook voor de rest van de leden ter beschikking komt.

Je kunt de nieuwsbrief hier lezen.

 

kaft jubileumboek 30Via Tonny Cillekens hebben we het jubilemboek van het 30 jarig van onze vereniging kunnen lenen.

Fons Voesten heeft het ingescant zodat het ook voor de rest van de leden ter beschikking komt.

Je kunt het jubileumboek uit 2002 hier lezen.

 

Voluntas is in 1972 opgericht uit een fusie tussen twee verenigingen: Volleybalvereniging Voluntas, die bestond uit volleyballende studenten, en gymclub De Eendracht, een grote gymvereniging voor jongeren. Deze fusie is dan ook de reden dat Voluntas al vanaf het begin een groot aantal jeugdleden kent en het moge duidelijk zijn dat de vereniging daar trots op is. Bij Voluntas staat sportiviteit, enthousiasme en plezier in het spel voorop. De kracht die de vereniging hiermee weet uit te stralen is dat er voor iedereen een plek is. Dit wordt ook zo ervaren door de leden die Voluntas samenvatten als een hechte en solide vereniging.

Onze sponsor van Heren 1 Danny Koninkx van Café Biej Liebes uit Posterholt heeft de Gouden Tapknop gewonnen. Deze prijs is volgens organisator bierbrouwerij Heineken een erkenning voor het best getapte biertje.

Er waren 102 kanshebbers voor de prijzen in Limburg. Er wordt gelet op gastheerschap, service en kwaliteit. De drie tapknop-winnaars zijn op zondag 25 januari 2015 met 100 horecaondernemers uit het hele land aanwezig in Ahoy Rotterdam voor de bekendmaking van het Gouden, Zilveren of Bronzen Fust, de prijzen voor de beste horecazaken.

Danny, proficiat en proost !!!!!!!!goed getapt

glas bier groen3

Het kan jullie haast niet ontgaan zijn dat de website van VC Voluntas geheel vernieuwd is.
De website heeft een nieuwe en frisse layout gekregen.
Ook is de navigatie flink verbeterd en is het kleurgebruik een stuk rustiger geworden.

Het zal misschien even wennen zijn, maar wij zijn ervan overtuigd dat men op deze vernieuwde website gemakkelijker de weg kan vinden.

De vernieuwing stopt niet bij de nieuwe layout.
In de afgelopen jaren zijn er vele nieuwe technieken ontwikkeld die het mogelijk maken om service en gebruiksvriendelijkheid op websites te verbeteren. Uiteraard hebben we waar mogelijk deze technieken ook toegepast op deze website.

Daarnaast hebben we ook een mogelijkheid gemaakt om de eigen lidmaatschapsgegevens in te zien en waar nodig aan te passen.
Hiervoor hebben we een persoonlijke beveiligde toegang gemaakt. Te zijner tijd ontvang je daarvan bericht.

Mocht je nog tegen problemen oplopen of heb je nog opmerkingen, aanvullingen of vragen stuur dan een mail naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij wensen je veel surfplezier op onze vernieuwde website.

 

Het is geen wonder dat Fons al 25 jaar lid is van Voluntas. Toen Fons ruim 50 jaar geleden bij de familie Janssen ging solliciteren als vriendje van Marly wist hij ook meteen dat hij veroordeeld was om ooit te gaan volleyballen. Fons is eigenlijk helemaal niet zo sportief aangelegd. Hij is meer een prater en verslaat zijn opponenten liever in een goede discussie dan met fysiek volleybalgeweld.

Bij de familie Janssen was het vroeger gewoon dat op zondag de hele bubs bij Sjang en Truusje op bezoek kwam. Als het dan lekker weer was ging de hele familie, inclusief Fons, in een kring op het gazon staan. De volleybal werd dan over gespeeld vaak zolang tot dat je geen hand meer voor de ogen kon zien. Zo werd Fons door met name Sjang klaargestoomd om ook lid te worden van Voluntas. Fons werd lid van heren vrije tijd en heeft hier altijd met veel plezier gespeeld. Vooral bij de nabespreking van de training of wedstrijd in de kantine was en is Fons altijd heel nadrukkelijk aanwezig. Onder het genot van een of meerdere glazen bier is hij volledig in zijn nopjes.

Niet alleen als spelend lid is Fons altijd betrokken geweest bij Voluntas. Als Fons wordt gevraagd voor extra activiteiten dan is Fons altijd van de partij. Op de jaarlijkse ledenvergadering laat Fons zelden verstek gaan en is hij actief betrokken met zijn kritische mening of geeft hij wijze raad. Ook heeft Fons samen met Monique Nol de "Vertrouwens Commissie" opgezet en hieraan uitvoering gegeven. Toen Pierre Muyzers een tekort aan scheidsrechters had kon hij op Fons rekenen. Het fluiten vaWP 20141230 001n wedstrijden van de jeugd doet hij nog steeds met veel enthousiasme. Verder is Fons een trouwe deelnemer aan het jaarlijkse Jo van Birgelen toernooi.

Kort samengevat Fons is op en top Voluntas lid en is niet meer weg te denken uit de vereniging. Op naar het 40 jarige jubileum.

Mede door zijn grote betrokkenheid bij Voluntas en de activiteiten als vrijwilliger voor de vereninging heeft de Sport en Cultuurraad Posterholt (SCRP) Fons tijdens het Jo van Birgelen Kersttoernooi verrast met de zilveren legpenning van de SCRP.

Meer artikelen...